Kruidenkriebels

Drie daagse cursus 'Natuurlijk vrouw zijn'

Vitaal en in balans vrouw zijn met de natuur

Programma 2019 (2020 vergelijkbaar, maar wellicht in andere volgorde. De natuur bepaalt het ritme)
Dag 1. 
– We maken een tinctuur  van kruiden uit de kruidentuin om je hormonen in balans te houden/brengen. Door middel van grondankers ga je ervaren welk kruid bij jou past. Je gebruikt je lichaam als antenne.
– Daarnaast maken we een weldadige olie van goudsbloem en madeliefjes om je huid te verzorgen zonder chemische bestanddelen 
– Bij een vrouwencursus hoort chocolade…dus bereiden we een heerlijke chocolade-munt mousse en luisteren naar een natuurverhaal.

Dag 2:
– Smudgestick maken van een echt vrouwenkruid. Wellicht ken je de witte salie om te smudgen (je omgeving reinigen dmv het branden van kruiden). Ik werk liever met inheemse kruiden, dus maken we een smudgestick van bijvoet.
– Wat is een pakking en welke kruiden en groente kun je hiervoor gebruiken?
– En we maken een versterkende ijzerdrank.

Dag 3: 
– Anti rimpel zalf maken met de Smeerwortel , een wonderkruid met vele toepassingen.
– Leven in het ritme van de natuur (seizoenen en de maancyclus) houd je vitaal en in balans. Hoe doe je dat? Ook weer lijfelijk ervaren waar je staat in de vier seizoenen cirkel en waar je je comfortabel voelt.
– Hoe ga jij goed de winter in?

En daarnaast veel delen in een warme vrouwencirkel 💝
Dus praktisch bezig zijn op een fijne plek in de natuur.
Ik nodig je uit vooral thuis te oefenen, zodat natuurlijker leven vanzelfsprekend wordt.

Kom je laven bij Kruidenkriebels!

Locatie: Camping de Karekiet Erichemsekade 8 Buren
Data 2019: vrijdagochtend 13 september, 4 oktober en 1 november 9.30-12.00 uur (VOL)
Data 2020: vrijdagochtend 27 maart, 24 april, 28 mei 9.30-12.00 uur
                    donderdagavond 4 juni, 18 juni, 2 juli 19.00-21.30 uur
Investering: €85,- inclusief hand-out, koffie/thee met lekkers en twee natuurlijke verzorgingsproducten. 
 
 

Kruiden twee-daagse

Voeding, genezing en magie

 
In deze twee dagen leer je de kruiden kennen  in alle facetten.
 
Geneeskracht: theorie én praktijk. Wat zijn werkzame stoffen, wat is de beste tijd om het kruid te oogsten, wat is signatuurleer en we maken een natuurlijke geneeskrachtige zalf, olie en tinctuur.
 
Voeding: welke kruiden kun je eten en drinken, hoe herken je ze (determinatie) en we bereiden een aantal smakelijke gerechten met de kruiden van het seizoen. Zodat je ook thuis jouw maaltijden eenvoudig kunt aanvullen met wilde kruiden vol voedingsstoffen en levenskracht.
 
Magie: in vroeger tijden werden kruiden vaak ritueel gebruikt bij de viering van de jaarfeesten en om het huis te beschermen of te reinigen. Ik laat deze oude gebruiken weer herleven. We maken smudgesticks en kompressen.
 
De dagen vinden plaats bij de Kruidenkriebelcaravan, een ontspannen plek in de natuur met een weelderige kruidentuin waar goed toeven en oogsten is.
 
Plaats: Camping de Karekiet in Buren (Gelderland)
Prijs:    €100,- dit is inclusief 2 geneeskrachtige producten, smudgestick, recepten, koffie/thee en lunch
Data:    vrijdag 25 oktober en 15 november Tijd: 10.00 – 16.00  uur
(Je schrijft je in voor de hele cursus)
 
 

Kruiden drie-daagse

Voeding, genezing en magie

 
In deze drie dagdelen leer je de kruiden kennen  in alle facetten.
 
Geneeskracht: theorie én praktijk. Wat zijn werkzame stoffen, wat is de beste tijd om het kruid te oogsten, wat is signatuurleer en we maken een natuurlijke geneeskrachtige zalf, olie en tinctuur.
 
Voeding: welke kruiden kun je eten en drinken, hoe herken je ze (determinatie) en we bereiden een aantal smakelijke gerechten met de kruiden van het seizoen. Zodat je ook thuis jouw maaltijden eenvoudig kunt aanvullen met wilde kruiden vol voedingsstoffen en levenskracht.
 
Magie: in vroeger tijden werden kruiden vaak ritueel gebruikt bij de viering van de jaarfeesten en om het huis te beschermen of te reinigen. Ik laat deze oude gebruiken weer herleven. We maken smudgesticks, kransen, reukwaters en kompressen.
 
De cursus vindt plaats bij de Kruidenkriebelcaravan, een ontspannen plek in de natuur met een weelderige kruidentuin waar goed toeven en oogsten is.
 
Plaats:        Camping de Karekiet in Buren (Gelderland)
Prijs:           €85,-,- dit is inclusief 3 geneeskrachtige producten, smudgestick, recepten, koffie/thee en lekkers
Data 2020:  vrijdagochtend 3 maart, 3 april, 17 april 9.30-12.00 uur
                    donderdagavond 7 mei, 28 mei, 11 juni 19.00-21.30 uur
 

Jaarcyclus 'Verbonden met jezelf en het ritme van de natuur'

Stilstaan bij het ritme van de natuur zodat je jouw wijsheid kunt leven

 

Deze jaarcyclus bestaat uit 4 cursusdagen verspreid over de 4 seizoenen.

Iedere cursusdag heeft een ander thema wat is afgestemd op het seizoen. 

Je wordt gevoed op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau en je maakt verbinding met je eigen innerlijke wijsheid op speelse en praktische wijze. Al je zintuigen zullen worden aangesproken. 

– Je krijgt inzicht in de geneeskrachtige en energetische werking van de planten van in dit seizoen. We gaan praktisch aan de slag met het maken van een geneeskrachtige tinctuur of kruidenzalf. We bereiden samen een heerlijke lunch waarin we de planten van dit seizoen verwerken. 

– Wat is nou leven in het ritme van de natuur? Kijkend naar de natuur zien we dat er een periode van loslaten en oogsten (herfst), naar binnen keren en verstillen (winter), ontluiken en een nieuw begin (lente) en volle bloei (zomer) is. Hoe kun je dit ook toepassen in jouw leven?

– Door middel van visualisaties, meditaties en energetische oefeningen vanuit de chinese en ayurvedische wijsheid kun je meer verankeren in jezelf en contact maken met je intuïtie en krijg je inzicht in wat jij nu nodig hebt. 

– De 5 elementen kunnen je hierbij ook vele inzichten geven om meer natuurlijk te kunnen gaan leven.

Kortom: hoe blijf jij vitaal, gelukkig en gezond door te leven in het ritme van de seizoenen!

Deze jaarcyclus wordt geleid door Marja van Haaren (Kruidenkriebels.nl)  en Marien van Os (Yokidoki.nl).
Marja zal haar kennis delen vanuit haar wijsheid van planten en kruiden en Marien zal je begeleiden met haar kennis van yoga en ayurveda en de chinese en vedische 5 elementen.  

Plaats: Kruidenkriebelcaravan in Buren
Data: 22 november 2019, 20 maart 2020, 19  juni 2020, 25 september 2020.
Investering: €320,-

 • “Meteen toen ik erover las heb ik me opgegeven en ernaar uitgekeken. Al vanaf de eerste dag kijk je anders naar de natuur, een grasveld is ineens een veld vol met kruiden die je kunt gebruiken zoals: madeliefjes, paardenbloemen, rode klaver, kraailook, hondsdraf, brandnetel , duizendblad. 
  Allemaal kruiden die me eerst niet opvielen, maar die ik nu eet en waar ik een zalf of tinctuur van maak. Of zelfs  een likeur!

  Na elke lesdag zitten we voldaan in de auto, veel geleerd, gedaan, beleefd. Ik kijk uit naar volgend jaar! Dank je Maja voor het delen.”

  Hetty

  Jaartraining 2018
 • “WOW WOW WOW I was soooo looking forward to this morning’s workshop and am soooo grateful for the experience. Some things you cannot explain. I fell in love with Maja van Haaren through her facebook and instagram pages. Little could I know she would reconnect me to where it all started for me: making my own natural products for healthcare, skincare and… the earth I am born. Food for my body, mind, energy and soul. Her enthousiasm and great knowledge felt like a warm blanket on my journey. Today we made an oil for our body, but not only… we did witchi stuff. Loooooved it. Felt like coming home.Looking forward to the next DIY workshop in 2 weeks. 

  Feeling blessed. It’s like if all the experiences I had from age 15, finally come together … don’t ask me how nor what will come out of it. It’s an intuition. Keep you posted.”

  Anette

  Cursus 'Natuurlijk vrouw zijn' 2018
 • “Een nieuwe wereld ging voor me open.
  Eéntje die altijd al vlak voor mijn voeten lag’

  Inge

  Jaartraining 2018
 • Ik heb de 3-daagse Winter EHBO gevolgd bij Maja. Ik heb enorm genoten van de gastvrijheid en veel geleerd over allerlei kruiden. Ik heb veel nieuwe planten leren kennen, waardoor ik buiten ineens veel meer zie dan voorheen en door Maja’s mooie verhalen is mijn verwondering voor de natuur ook gegroeid.

  Natalie

  2018
 • Afgelopen jaar heb ik de cursus 4 Seizoenen bij Maja gevolgd. Wat leer je daar veel. Het stimuleert enorm om in je eigen omgeving uit te kijken naar eetbare wilde planten. En ze dan thuis trakteren op een brandnetelsoep of mooi versierde salade. Of snel even een pesto maken. Want zo gaat dat daar in Buren. Maja is een goede lerares, die met haar enthousiasme voor de natuur ieder aansteekt om hier meer mee te doen. Ik loop al met haar mee vanaf het prille begin. Ik heb haar zien groeien, maar de fijne sfeer was er vanaf dag 1 en is onverminderd voortgezet. Dankjewel Maja voor al jouw leerzame lessen. Dit is ook echt leven van minima en consuminderen.

  Greetje

  2018
 • Vanochtend de workshop Madeliefjeszalf maken gedaan. Wat hebben we genoten. Bijzonder hoeveel rust deze ‘terug naar de basis’-ochtend heeft gebracht. Een aanrader wat ons betreft. Voor zowel jong als oud! Dank Maja voor de leuke en leerzame ochtend…..en de fijne zalf en heerlijke recepten. Een prachtige ervaring waarbij we veel moois ontdekt hebben uit onze natuur.

  Annet

  2018