Kruidenkriebels

Vrouwenfestival Lorelei

Welkom bij Kruidenkriebels

Na jaren als deelneemster, assistent medewerker en vrijwilliger te hebben deel genomen aan dit festival, neem ik dit jaar de rol als workshopgeefster aan.
En met heel veel plezier neem ik jou mee de natuur in!!

Soms kan het festival overweldigend zijn en dan is het fijn zijn om te aarden en te ontspannen  in de natuur.

We maken een wandeling in de mooie natuur buiten de camping.
Onderweg vertel ik over de geneeskracht en de voedingswaarde van de kruiden, laat ik je proeven , minstens 10 verschillende smaken(!) en maken we een kruidenthee. (Neem je mok met alleen heet water mee!)
Daarnaast ga je het bosbaden ervaren: in de natuur ZIJN met al je zintuigen open zonder doel. Heerlijk op je buik in het gras de insecten bestuderen of met je ogen dicht tegen een boom naar de vogels luisteren. Gegarandeerd in het nu zijn en je hoofd leeg maken.
Als afsluiting ga je een weldadige huidolie maken van een kruid dat jou roept. Vanuit jouw intuïtie kies je een kruid die je huid gaat voeden of misschien wel energetisch gaat beschermen. Laat je verrassen!
Materiaalkosten: €2,50 (te voldoen bij de aanmelding)

Ga je mee op pad?

Even voorstellen:

Ik ben Marja van Haaren.

18 jaar als leidinggevende bij  Erica Kruiderijen werkzaam geweest en 12 jaar geleden gestart  met  de eerste kruidenwandelingen. 
Dat werden er steeds meer, er kwamen workshops bij en feesten in de natuur. Ik ging kruidenoplei
dingen volgen. Kruidenkriebels ontstond. 
Twee banen half doen. Dat voelde niet goed! Dus in november 2016 besloot ik Erica vaarwel te zeggen en eigen ondernemer te worden. Een grote stap.
En ik geniet er dagelijks van!!
Om mensen mee de natuur in te nemen, zo
dat ze weer de verbinding maken met de planten en de bomen. Ervaren wat de seizoenen met hen doen. Wilde kruiden gaan plukken om er verrukkelijke gerechten mee te maken, een geneeskrachtige thee van te zetten of een zalf van te maken . Te zien hoe ze ontspannen en persoonlijk ontwikkelen met de natuur als middel. 
Ik word er zo blij van!! Mijn hart gaat er van huppelen. 
Als een cursist mij vertelt “ik kan niet meer langs een berm lopen zonder te denken, kan ik dat eten?” of “je hebt een deur bij me geopend die heel lang dicht is geweest, jouw enthousiasme is besmettelijk !” dan kan mijn dag niet meer stuk.
Daar doe ik het voor: steeds meer mensen besmetten met de genoegens van de natuur. In een groep, want samen weten we nog veel meer.

Sinds juni 2017 heb ik een geweldig fijne workshopplek. Een stacaravan uit de jaren ’70, ook zo ingericht, op een prachtige plek in de natuur. Met een educatieve kruidentuin en omringd door pruimen- en perenbomen. De buizerd zweeft in de lucht en de fazanten laten zich regelmatig horen.
Een plek om te spelen en tot rust te komen.

Najaar 2019:
– Kruidenwandelingen
– Workshops Wildplukken, Eten uit de natuur en Natuurlijk vrouw zijn
– Ouder-kind weekend
– Start Jaartraining februari 2020 

Van harte welkom! 
Want als raken verbinden wordt, volgt delen vanzelf.